FOTOKLUB ČAKOVEC Izložba članova na temu ‘Boja’ će vas oduševiti

 

Fotografija je zasigurno jedan od najsnažnijih medija, ako ne i najjači, dokle god u sebi nosi neku poruku ili priču. Sve što spada u čovjekov vizualni svijet sadrži boje i svjetlost. Zbog njihove svakodnevnosti često nam se događa da ih uzimamo zdravo za gotovo. 

No, ljepota i moć boja itekako su značajni u svijetu fotografije. Sklad boja, odnosno estetska privlačnost trebala bi biti povezana sa sadržajem da bismo dobili dodanu vrijednost u fotografiji. Upravo to sam tražila promatrajući fotografije članova Fotokluba Čakovec.

Pejzaži Filipa Lučina, Davorina Mancea i Davora Žerjavaočaravaju prekrasnim bojama iz kojih proizlazi dragocjena tišina i gotovo meditativna atmosfera. Smirenost i spokoj moguće je uočiti na fotografiji Nikole Hrženjaka, a svojim ga radom donekle slijedi i Vedran Vugrinec. Jesenski motivi autora Vanje Vukadinović i Silvia Benča toliko su raskošni da čovjek naprosto poželi prošetati tim lokacijama.

Bojan Damiš uspio je crvenom bojom donekle razbiti monotoniju priče. Detalj Ružice Borković privlači pažnju svojom jednostavnošću i ljepotom. Smirenim tonovima uvjerljivo djeluje motiv Željka Ovčara. Koliko je priroda čarobna i koliko je značajno vidjeti ono što gledamo, da bismo uspjeli kroz oko objektiva uhvatiti pravi trenutak, dokaz su fotografije Petra Sabola, Danijela Blažeke i Siniše Goluba.

Posebna čarolija emocije prisutna je na fotografiji Zorana Kolarića. Portreti Stjepana Hranilovića i Vjerana Petrovića intenzivnim bojama djeluju uvjerljivo i smjelo. Spontanost u prvom planu dio je priče Irene Nikolaus Jug. Razigranost boja dolazi do izražaja kod fotografija autora Ane Krčelić, Lore Tušek, Džeraldine Kuzminski, Nives Kocijan, Ivice Nikolića, Siniše Ludaša i Maria Totha.

Napraviti odabir fotografija u klubu velikih potencijala nije nimalo lak zadatak. Iskreno se nadam, da ćete u izloženim radovima pronaći neku poruku, osjetiti emociju ili možda samo na trenutak zalutati u neki drugi svijet. Svijet realnosti ili mašte – odabir je vaš! Meni se na koncu nameće jedno pitanje: Jesmo li, nakon svega, svjedoci crno-bijele prošlosti ili obojene sadašnjosti?’ (Biserka Sijarič, AFIAP, Fotoklub Lendava, Slovenija)

 

 

 

 

 

http://emedjimurje.rtl.hr/drustvo/fotoklub-cakovec-izlozba-clanova-na-temu-boja-ce-vas-oduseviti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.