split.com.hr o otvorenju izložbe ‘Prolaznici’

U Fotoklubu Split otvorena izložba Zorana Kolarića “Prolaznici”

 
U Galeriji fotografija Fotokluba Split danas je otvorena izložba Zorana Kolarića “Prolaznici”.

Prisutnima su se obratili Zoran Kolarić,autor izložbe i Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split koja je ujedno i otvorila izložbu.

Izložba “Prolaznici” je ciklus crno-bijelih fotografija nastalih za vrijeme Kolarićevih posjeta brojnim europskim gradovima, a koje tematski povezuje autorova intencija propitivanja i interpretacije odnosa čovjeka i prostora.

 

 

Kako u predgovoru izložbi ističe kustosica Ana Žanko – umjesto egzaltirane šarolikosti i živopisnosti kakva nam se uobičajeno nudi na fotografijama/razglednicama spomenutih gradova, Kolarićeve fotografske zabilješke tendenciozno su minimalističke – čovjek i grad (ili priroda) na njima supostoje isključivo kao elementi kompozicije, svjetla i sjene (…) Ljudske figure, svoje prolaznike, Kolarić hvata ispred kulisa monumentalnih arhitektonskih zdanja ili u slobodi i nesagledivosti prirode, naglašavajući krhkost jednog naspram stabilnosti i trajnosti drugoga.

Zoran Kolarić (1971.) rođen je u Čakovcu, gdje danas živi i radi. Fotografijom se intenzivno bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu usredotočen je na uličnu/dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Sudjelovao je na više od sto skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi. Njegove fotografije nagrađene su preko 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositelj je umjetničke fotografske titule EFIAP.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita, a možete je pogledati do 4. veljače.

Fotoklub Split moli sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

Izvor: http://split.com.hr/novosti/kultura/u-fotoklubu-split-otvorena-izlozba-zorana-kolarica-prolaznici

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.